Blog

Tips voor het fotograferen van prijsuitreikingen

08/04/2014 om 07:19

SportfotografieVoor de winnaar van een sportwedstrijd is de prijsuitreiking een belangrijk en soms ook emotioneel moment. Of dit nu is bij wedstrijden voor amateurs of bij topsporters, vaak ging er een lange weg aan de overwinning vooraf. Als sportfotograaf de taak om dit zo mooi mogelijk vast te leggen.

Portretfotografie
In tegenstelling tot het fotograferen van de wedstrijd, draait het bij de prijsuitreiking om portretfotografie. Dat is dus wel even iets anders dan voorbijflitsende atleten op de gevoelige plaat leggen! Je wilt natuurlijk voorkomen dat je alleen geposeerde plaatjes van de winnaars krijgt. Hoewel je een dosis geluk nodig hebt om net dat ene traantje vast te leggen, geldt ook dat oefenen en ervaring helpen om dat ene speciale momentje vast te kunnen leggen.

Oefenen
Net als sportwedstrijden kun je ook het fotograferen van de prijsuitreiking een keer oefenen bij amateurwedstrijden. Wil je echt goed voorbereid zijn op hoe je de winnaar met de sportprijs goed in beeld krijgt, dan kun je eerst thuis met een model en een beker of medaille een testshoot doen. Kijk hier voor sportprijzen, waarmee thuis eens kunt oefenen. Zo weet je op de dag van de wedstrijd precies hoe de instellingen van je camera moeten zijn en hoe je de mooiste portretten maakt van de winnaars.

Tags