Blog

Sportfotografie met je smartphone

24/09/2014 om 10:56

Fotograferen-met-uw-smartphone-700x240We leven in een tijd van drukte, stress en heen en weer gevlieg. Het kan dus maar zo zijn dat je ergens aanwezig bent, bijvoorbeeld bij een sportwedstrijd, maar dat je geen tijd of geen mogelijkheid hebt om een luxe camera met een grote lens mee te nemen. Dan heb je natuurlijk altijd nog je smartphone. Deze heb je als het goed is sowieso altijd bij je. Op veel smartphones zit een prima camera om goed mee te fotograferen. We hebben een aantal tips hoe je het beste uit een smartphonecamera kunt halen wanneer je een bepaalde sport wilt fotograferen.

Licht is belangrijk

Camera-features-Samsung-Galaxy-S3

Kijk waar het licht vandaan komt en fotograaf met het licht mee. Zo wordt je onderwerp goed belicht en heb je geen last van rare schaduwen en donkere plekken op de foto. Je zult zien dat de telefoon op veel plekken wat betreft licht zichzelf al corrigeert. Is het bijvoorbeeld te donker op een sportbaan? Dan past je telefoon het licht vaak zelf al aan. Ook kun je zelf het licht verbeteren door op je beeldscherm te tikken waar je het meest licht wilt hebben.

Let op scherpte

Hoewel smartphonefoto’s vaak minder scherp zijn dan foto’s die gemaakt zijn met een echte camera, kun je zelf wel veel doen aan de fotoscherpte. Er zijn apps waarmee je foto’s kunt bewerken. Maar wanneer je in the heat of the moment, dus tijdens een doelpunt of tijdens een intensief moment in een sportwedstrijd, een scherpe foto wilt schieten met een smartphone moet je met je vinger tikken op datgene wat je scherp wilt hebben. Tik op het scherm op bijvoorbeeld de voetballer en je zult zien dat je telefoon deze automatisch scherp stelt. Toch zal je niet elke sport slechts met een smartphone optimaal vast kunnen leggen zoals je met een spiegelreflexcamera kan. Maar het komt steeds dichter in de buurt..

Tags