Blog

De voorbereiding: je eerste sportwedstrijd fotograferen

08/02/2013 om 11:27

sportfotografieMet je camera, lenzen en eventueel een statief ga je op weg naar je eerste sportwedstrijd. Hoe bereid je je daar op voor? Allereerst zorg je dat je de apparatuur van binnen en buiten kent. Dat voorkomt dat je hét moment mist door gestuntel met je camera. Daarnaast zorg je ervoor dat je het parcours al kent. Zorg ook dat je de sport kent, zodat je weet waar de spectaculaire momenten zich voordoen. Bijvoorbeeld in een bocht of juist meer richting de finish.

Wanneer je er op tijd bent, kun je in alle rust plekjes bekijken waar je kan staan zonder dat er mensen door je beeld lopen. Je weet ook meteen waar je moet zijn tijdens de wedstrijd voor de spectaculaire momenten. Want als je op één plek blijft dan worden je foto’s allemaal hetzelfde. Let vooraf op de weersomstandigheden en zorg dat je niet tegen de zon in staat te fotograferen. Probeer de plekjes te vinden waar je met de zon vanachter of aan de zijkant staat.

Vergeet tijdens het evenement ook niet op het publiek te letten, de reacties kunnen wellicht net zo waardevol zijn als een actie op het parcours. En voor de rest: gewoon uitproberen en experimenteren!

Tags